Okrugli stol projekta „Zaželi na području općine Oprisavci“

Okrugli stol projekta „Zaželi na području općine Oprisavci“

U Općini Oprisavci 15.12.2021. godine  održan je Okrugli stol projekta „Zaželi na području općine Oprisavci“ UP. 02.1.1.13.0121

Korisnik projekta je Općina Oprisavci, partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod. Upravljačko tijelo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Posredničko tijelo je Hrvatski zavod za zapošljavanje; Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 928.600,00 HRK, te je u stopostotnom iznosu sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Razdoblje provedbe projekta je 15 mjeseci ( od 05. listopada 2020. godine do 05. siječnja 2022. godine).

Cilj projekta je smanjenje nezaposlenosti kroz zapošljavanje žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada sa zadatkom da skrbe o starijim i nemoćnim osobama u ugroženim kućanstvima.

Rezultati projekta

U projektu „Zaželi na području općine Oprisavci“ zaposleno je 10 pripadnica ciljane skupine koje su kroz projekt pružale potporu i podršku za ukupno 74 starijih i nemoćnih osoba. Aktivnostima projekta omogućeno je zapošljavanje teže zapošljivih žena dok su krajnji korisnici dobili potporu i podršku te im je poboljšana kvaliteta života.

Kroz projekt pripadnice ciljane skupine pohađale su program edukacije, te su osposobljene za obavljanje poslova računalnog operatera. Obrazovanjem i osposobljavanjem omogućeno je poboljšanje i konkurentnost na tržištu rada za pripadnice ciljane skupine.

Krajnji korisnici su na mjesečnoj bazi dobivali pakete higijenskih i sanitarnih potrepština.

Skip to content